Komende concerten

Concert afgelast

Op zondagmiddag 19 april 2020 geven we ons traditionele voorjaarsconcert.
Dat zullen we doen in de Joriskerk in Venlo, aanvang 15 uur.

Ditmaal is als gastkoor Vocaal Ensemble Resonanz uitgenodigd. We hebben eerder met elkaar opgetreden en dat is zo goed bevallen dat we opnieuw samen voor het voetlicht treden.

Zodra het definitieve programma bekend is, zal dat op deze pagina verschijnen.

Resonanz is een enthousiast vocaal ensemble.
ResonanzHet ensemble bestaat uit sopranen, alten, tenoren en bassen die samen heerlijke muziek maken. Het koor brengt meerstemmige a capella muziek ten gehore meestal 4 stemmig soms wel 8 stemmig. Het heeft een veelzijdig repertoire van oude Renaissance muziek, madrigalen, romantische songs jazz en pop tot religieuze werken en muziek van moderne eigentijdse componisten

Het ensemble treedt af en toe op in theaters, schouwburg of intieme locaties en oude kerkjes . Overal en steeds wordt er gezongen met evenveel inzet en plezier maar er is ook er veel aandacht voor stemtechniek en samenklank.


Koorreis naar Duitsland afgelast

Vanwege het corona virus is de koorreis verschoven naar volgend jaar.

Dit jaar gaat kamerkoor Cabaletta weer op koorreis. We vertrekken op vrijdag 5 juni en zijn op 7 juni aan het begin van de avond weer thuis. We bezoeken de omgeving van de Moezel en gaan daar ook een aantal keren zingen.

5 juni 2020
We beginnen vrijdagmorgen om 12.00 uur al met het meewerken aan de “Mittags Messe” in de Dom van Köln. We gaan tijdens die Mis een aantal stukken ten gehore brengen. We hebben ongeveer 15 minuten in de Mis die totaal ongeveer een half uur duurt.
Na dit gebeuren gaan we samen lunchen en van daaruit rijden we naar ons Hotel waar we zo rond 16.30 uur zullen arriveren.
We logeren deze drie dagen in Weinhotel “Steffensberg” in Enkirch. We gaan rond 18.30 uur aan tafel en ’s-Avonds krijgen we in de gewelven van het hotel een Weinprobe van de “baas”, die tevens een eigen wijnhelling heeft en zelf prachtige wijnen produceert.

6 juni 2020
De volgende dag hebben we een rustige dag. Lekker ontbijten tot 10.00 uur, of even een wandeling maken tegen de wijnhelling op.
In de loop van de dag vertrekken we naar Bernkastel-Kues waar we ’s-Middags samen gaan lunchen in het centrum van Bernkastel.
Daarna is er gelegenheid om de feesten van de “Mittelalter” mee te vieren. Die worden langs de oevers van de Moezel gehouden en dat belooft een ware “vechtpartij” te worden.
Aan het eind van de middag gaan we samen met de 25 leden van het Männerquartett uit Bernkastel een concert geven in de binnentuin van het St. Nikolaus Krankenhaus (Casanusstift) van Bernkastel-Kues. We zingen daar ongeveer een half uur een zeer gevarieerd programma met onder meer “The Goslings” en nog vele andere stukken. Uiteraard gaan we na dit zingen nog even de keel in goede conditie brengen voor de volgende dag.
We gaan even op bezoek bij de grootste vinotheek langs de Moezel die ook op deze locatie is gevestigd. We worden getrakteerd op de lekkerste Moezelwijntjes.
Daarna terug naar het hotel waar we om 20.00 uur gaan dineren.

7 juni 2020
De volgende en tevens laatste dag gaan we al vroeg op pad. Alles inpakken en uiterlijk om 08.45 uur, in concertkleding, vertrekken naar Krummenau. Aldaar is ongeveer het kleinste kerkje van Duitsland te vinden, en daar gaan we dus ook nog zingen. De Pfarrer aldaar is wild van muziek en heeft een liturgie samengesteld van 8 muziekstukken die wij hem als keuzemateriaal hadden voorgesteld. Dat wordt dus werken. We hebben voor de omringende dorpen een aantal posters gemaakt en toegestuurd naar de voorzitter van het koor uit Kleinich. Hij zal zorgen dat deze verspreid worden en dan kun je er haast van uitgaan dat de Kerk vol zal zitten.
Na deze dienst rijden we naar Trier waar we afspraken hebben gemaakt om in de Dom van Trier ons afsluitingsconcert te geven. We hebben nog geen definitief besluit binnen, maar hopen dat dit door kan gaan.
Na dit gebeuren rijden we weer richting Venlo. In Kaldenkirchen gaan we met z’n allen nog even wat lekkers eten als afscheidsdiner en dan zit onze reis er weer op.

Het programma van deze reis treft u ook aan in onderstaand document:
pdfInformatie over de koorreis naar Duitsland 2020508.15 KB19/03/2020, 15:28

  • Dom van Keulen
  • Weinhotel
  • Duitsland
  • Vinotheek
  • Krummenau
  • Trier


KERSTCONCERT 2020

Animo SteylOp 13 december 2020 geven we samen met Animo uit Steyl een kerstconcert.
Over het programma en andere details komt te zijner tijd meer informatie.

Uw toegang tot het ledenportaal

Uw privacy

coffeeBij elk bezoek aan onze site wordt automatisch uw (tijdelijke) ip-adres herkend en zo mogelijk de site of e-mail van herkomst. Wij bewaren en gebruiken deze gegevens niet als individuele (persoons)gegevens, maar alleen om de navigatie en bezochte pagina's van onze site te analyseren om hiermee de bekendheid, functionaliteit en inhoud van onze site (en e-mails) te kunnen verbeteren. Om onze dienstverlening te optimaliseren worden via onze site in zeer beperkte mate zogenaamde cookies op uw computer geplaatst. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat u bij een bezoek aan onze site niet herhaaldelijk dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Deze gegevens blijven op uw eigen computer en worden door ons niet voor andere doeleinden gebruikt. Overigens is hetgeen in cookies wordt opgeslagen mede afhankelijk van uw eigen browserinstellingen.

E-mailadressen

Wij bewaren en gebruiken uitsluitend e-mail adressen die rechtstreeks aan ons worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt. Wij gebruiken een e-mail adres alleen waarvoor dit aan ons is opgegeven en voor zover daarvoor ook toestemming is verleend. Deze toestemming is te allen tijde weer in te trekken via onze site of door dit op een andere wijze aan ons mee te delen. Wij verstrekken nooit e-mail adressen aan derden t.b.v. commerciële doeleinden.
Als u wenst te reageren op ons privacybeleid of als u vindt dat onze site of ons handelen hiermee niet in overeenstemming is, vragen wij u contact met ons op te nemen.

Reageren

In het geval dat wij uw informatie willen gaan gebruiken voor doeleinden, die (nog) niet zijn voorzien in dit privacybeleid, zullen wij dit vooraf meedelen, zodat u uw toestemming hieraan kunt onthouden. Op verzoek verlenen wij aan u toegang tot alle informatie die wij van u vasthouden en bieden wij u de mogelijkheid om eventuele onjuiste gegevens te corrigeren. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.
U kunt reageren door een e-mail te versturen naar het secretariaat.